Cтатус оголошення новое
Тип объявления Частное лицо
Месторасположение Киев
Категория Автоуслуги, СТО
№ 2566839   05.09.22 15:47 Пожаловаться
Цена договорная

+38 (097) 123-45-67

Війна потребує грошей. Нині українці щодня «донатять» на потреби армії, а країни заходу та Америка надають зброю та кошти для боротьби з росією. Утім, є ще одне джерело звідки можна було б витягнути кошти для наближення нашої перемоги. Це сфера надання інтимних послуг, яка активно продовжує працювати в тіні.
Ми вже писали про те, що за добу правоохоронці, які покривають нелегальний секс-бізнес загалом заробляють близько 200 тисяч доларів. Тим часом вартість однієї високоточної ракети HIMARS – 150 тисяч доларів. Отже, цих коштів не лише вистачить на одну ракету, з них залишиться ще 50 тисяч доларів на бойові автомобілі чи інше обладнання для успішної боротьби з ворогом.
Звісно легалізація секс-індустрії не дозволить спрямовувати щодня 200 тисяч доларів у бюджет країни. Втім, як раніше повідомляв УНІАН, від легалізації проституції бюджет України може отримати більше, ніж від «Укрзалізниці».
Ми можемо порахувати приблизну кількість грошей, яку бюджет України отримає, якщо послуги сексуального характеру таки узаконять.
Згідно з соціологічними дослідженнями, в Україні працюють понад 100 тисяч ескортниць, одначе експерти стверджують, що набагато більше. Сюди входять і працівники агенцій з надання сексуальних послуг і ті, хто продає своє тіло на узбіччі чи де інде, працюючи на себе. Виходить, що це 100 тисяч робітників, які уникають податку, але вимушені платити правоохоронцям, які покривають їхню діяльність. Сюди ж входять салони еротичного масажу , які не надають інтимних послуг, але справно виконують еротичну частину.
У 2015 році у Верховній раді вже був законопроєкт про легалізацію секс-індустрії в Україні. Він розглядав працівників ескорту, як фізичних осіб-підприємців, які надають послуги інтимного характеру на платній основі. Згідно з законом, такі послуги можуть надаватися як фізичними особами, так і організаціями.
Зробимо мінімальні розрахунки. Уявімо, що ці 100 тисяч осіб оформили ФОП першої групи. Нині, через війну в Україні ФОП першої та другої групи звільнений від податку Єдиний Соціальний Внесок у розмірі 1430 грн. Платити щомісяця довелося б лише по 248,10 гривень. Для ескортниці, яка за одну послугу може заробити 100-200 доларів, сума виглядає смішною.
А тепер помножмо 100 тисяч на 248,10 гривень. Виходить близько 25 мільйонів гривень. Переводимо в долари за курсом 36,74 гривні та маємо понад 680 тисяч валюти. Переводимо валюту в ракети й маємо 4 високоточні HIMARS і ще 80 тисяч доларів на озброєння чи інші потреби збройних сил. І це, нагадую, мінімальні розрахунки.
Юристи стверджують, що легалізація секс-послуг важкий бюрократичний процес, адже доведеться змінювати окремі положення в Конституції України та прописувати нові кведи для того, щоб була можливість оформити підприємницьку діяльність. Але, правозахисна організація Аmnesty International наголошує на декриміналізації сексуальних послуг. Вона переконана, що усі без винятку працівники секс-індустрії повинні бути суб’єктами права, тобто тими, хто працюватиме за законом і кого цей закон захищатиме.
Отже, ми дійшли висновку, що легалізація секс-бізнесу знизить витрати працівників ескорту на незаконне покривання своєї діяльності, захистить їх на правовому рівні та спричинить потік додаткових надходжень в бюджет.